Relatie

Vrouwen boven de 40 zijn zo interessant !

Lotte1271 views
Stilllookinggood.nl-vrouw-40+

40 wordt al lang het nieuwe 30 genoemd. Bovendien hebben vrouwen van boven de 40 kwaliteiten die een twintiger of dertiger niet heeft. Dat is althans de mening van Alex Obed. Hij schreef zijn bevindingen neer in een blogpost: “The new sexy: women over 40”.

Vrouwen van boven de 40 zijn vaak interessanter dan jongere vrouwen, schrijft Alex in zijn blogpost, die flink gedeeld wordt op de sociale media.

Hij duidt enkele kwaliteiten aan die een vrouw van boven de 40 (meestal) heeft:

Een vrouw boven de 40 heeft zelfvertrouwen

Een vrouw van boven de 40 heeft levenservaring en levenswijsheid. Ze weet wat het ouderschap inhoudt, weet wat het huwelijk is, en heeft er soms ook al een echtscheiding opzitten. Het leven heeft haar al alles geleerd over geven en nemen, en die ervaring kan ze meenemen in (nieuwe) relaties en vriendschappen. Een vrouw van boven de 40 weet ondertussen wel wat ze waard is. Ze ‘probeert’ niet meer ‘iemand te zijn’. Maar weet wie ze is, en waar ze voor staat. En dit geeft haar zelfvertrouwen.

Een vrouw boven de 40 is direct
Volgens Alex Obed zeggen vrouwen van 20 à 30 niet genoeg waar het op staat. Met hints proberen ze alles duidelijk te maken, in de hoop dat hun partner hen wel zal begrijpen. Ze hopen het conflict uit de weg te gaan, maar maken op die manier net meer brokken.Volgens Obed zijn vrouwen van boven de 40 directer. En zo ook duidelijker.

Een vrouw boven de 40 is bevrijd
Vrouwen boven de 40 hebben meer relaties achter de rug dan een jonger iemand. En ook meer gebroken relaties dus. Obed heeft vooral respect voor vrouwen die zelf durfden te beslissen om hun jarenlange relatie te verbreken. Zo iemand zal nooit zelf nog de drang voelen om iemand té vast aan zich te willen binden, aldus Obed. Hij vindt ze ‘bevrijd’.

Een vrouw boven de 40 is sexy!
Tot slot. Een vrouw die zelfvertrouwen heeft, direct is, en bevrijd, die is uiteraard ook sexy.
Een vrouw van boven de 40 heeft bovendien ook minder behoefte om zich nog te bewijzen. Waarom zou ze ook? Dat heeft ze de voorbije jaren al genoeg gedaan. Nu kan ze gewoon zichzelf zijn. En dat maakt mensen mooi.

Bron: http://www.radio1.be/programmas/allerlei/waarom-vrouwen-boven-de-40-zo-interessant-zijn

Leave a Response