Mode

Kleding leeftijd gebonden ?

Lotte879 views
Stilllookinggood-kleding-aanpassen-aan-leeftijd

Kleed je naar je leeftijd werd er vroeger vaak gezegd. Of misschien heb je kinderen ( dochters ) die tegen jou zeggen: “Mam dit kan echt niet met jouw leeftijd!”. Maar is dat zo, moet je met het verstrijken van een bepaalde leeftijd ( 30 / 40 jaar ) je anders gaan kleden ? Moet dit dan van de ene op de andere dag ? Het is toch gewoon waar je jezelf prettig invoelt maakt je toch mooi ? Of niet soms. Toch zijn er wel een paar “dingetjes” waar je misschien rekening mee kan houden….

Eén van de meest gemaakte modefouten is een te jeugdige outfit. Want een te jeugdige outfit maakt je niet automatisch jeugdig! In een wereld waarin woorden als ‘anti-aging’, ‘verjongingskuur’ en kreten als ‘trendy’ en ‘cool’ aan de orde van de dag zijn, is het soms moeilijk om niet in deze fout te vervallen. Hier zijn een paar tips om er smaakvol uit te zien, op welke leeftijd dan ook.

Van 30 tot 40 jaar

Het leven brengt in deze periode vaak ingrijpende veranderingen met zich mee. Samenleven, trouwen, kinderen, een verantwoordelijke baan. Ook innerlijk maak je een ontwikkeling door. Je bent zekerder van jezelf en ‘hoeft het niet meer zo van je uiterlijk te hebben’. Dit wil niet zeggen dat je uiterlijk niet belangrijk meer is, integendeel. Je bent aantrekkelijker dan ooit. Draag dat uit door je sensueel, maar niet uitgesproken sexy te kleden. Onderstreep je vrouwelijkheid op een geraffineerde en elegante manier.
Jouw favorieten: kokerrokken, hoge hakken, leren jasjes, leren rokjes, rechte spijkerbroeken, chique kleuren als camel, oestergrijs, mud, lever en aubergine, een chique handtas

Van 40 tot 50 jaar

Veertigers zijn de nieuwe dertigers. Het is een kreet die we al een tijdje horen (de bioscoopfilm ‘Sex and the City’ is hier een goed voorbeeld van). In deze periode heb je inmiddels zoveel gezien dat je jezelf als ‘vrouw van de wereld’ mag bestempelen. Je bent innerlijk rustiger en komt ook wat meer aan jezelf toe. Je loopt zonder schroom een chique boetiek binnen (en loopt er ook zo weer uit zonder iets te kopen). Ga in deze periode voor chique en stijlvol. Houd je eigen kledingstijl aan maar maak er iets eigentijds van door je outfit met trendy details op te leuken (een opvallende bijou, een paar dure pumps).
Jouw favorieten: smaakvolle design-jurken, design-schoenen, krijtstrepen, broeken of rokken met hoge taille, chique witte bloezen

Ach ja, het maakt eigenlijk niet zoveel uit. Kijk goed naar jouw eigen lichaam en let goed op bij welke outfit je vaak complimenten krijgt of waar je jezelf gewoon het prettigst in voelt. Want dat zorgt er per slot van rekening voor dat je straalt !

 

Bron: Trendystyle.net

Leave a Response